[09-06-2017]

Ervaar de Nijmeegse fietscultuur

Wij verwelkomen u vooral in Arnhem en Nijmegen, tijdens het internationale congres van Velo-city (13 tot 16 juni). Nederland, bekend om zijn gevestigde fietscultuur, is ook een bezoek waard na de congresuren. Mobycon heeft een kaart ontworpen waarin de hoogtepunten van de fietscultuur in Nijmegen staan aangegeven. Speciaal voor de congresbezoekers die na of tijdens het programma nog wat vrije tijd hebben. Ervaar de Nederlandse fietscultuur, vooral de minst voor de hand liggende.

Deze kaart kan gebruikt worden om de Nederlandse fietscultuur informeel te ontmoeten. Een deel van ons fietsonderwijs gebeurt namelijk terwijl er wordt deelgenomen  aan het verkeer. Van kleuters ondersteund door hun moeders en vaders, tot tieners en ouderen: iedereen blijft fietsen, gewoon door het te doen. Fiets in en rond Nijmegen en ervaar het Nederlandse fietsgedrag.

Link naar de kaart: http://tiny.cc/mobycon

Uitleg van de kaart:

  1. Groen geeft de onzichtbare Nederlandse culturele elementen weer.
  2. Paarse bewegwijzering geeft recreatieve punten aan: een rustplaats of een fietstocht.
  3. Oranje tekens vertegenwoordigen - innovatieve - infrastructurele fietsoplossingen.
  4. Blauwe tekens betreffen twee middelbare scholen. Zie hoe de leerlingen het schoolplein verlaten om naar huis te gaan.

Natuurlijk bent u van harte welkom bij het Dutch Pavillion, waar we tijdens de pauzes veel van jullie hopen te ontmoeten of neem deel aan de sessies waarin onze collega's Johan Diepens en Angela van der Kloof betrokken zijn.

En volg ons op Twitter:

@diepens

@angelavanderkloof

@lennartnout

@mobycon  
Mobycon | Postbus 2873 | 2601 CW Delft | t (015) 214 78 99 | info@mobycon.nl |www.mobycon.nl |