toekomstgericht / verkeersveiligheid / voetgangers

Onveilige locaties voor voetgangers? Laat het ons weten met de MobyPoint tool! 

Om ervaringen van bewoners te verzamelen heeft Mobycon de MobyPoint tool ontwikkeld. MobyPoint is een webtool waarbij gebruikers op de kaart punten, gebieden of routes kunnen aangeven. Kenmerkend aan de tool is dat naast vragen over de kaart ook enquêtevragen gesteld kunnen worden. 

Voorbeeld Capelle aan den IJssel

‘Ervaart u locaties in uw gemeente als onveilig voor voetgangers? Waar bevinden zich deze locaties? En waarom voelt u zich hier soms onveilig als voetganger?’ Precies vragen waarop gemeente Capelle aan den IJssel graag antwoorden wilden ontvangen van haar bewoners. Dit ter voorbereiding op het aanscherpen van hun toekomstige voetgangersbeleid.

Aan de bewoners van Capelle aan den IJssel is gevraagd of ze op de kaart punten konden aanwijzen die zij als voetganger als onveilig ervaren. Per punt is aan bewoners gevraagd of ze ook aan konden geven waarom ze deze locaties als onveilig ervaren. Denk hierbij aan de onoverzichtelijkheid van de locatie of de aanwezigheid van verkeer dat roekeloos of te hard rijdt. 

Gemeente Capelle aan den IJssel heeft geholpen met de verspreiding van de MobyPoint tool. Een groep van meer dan 600 respondenten heeft ruim 1.000 locaties op de kaart gezet. De losse aangewezen locaties zijn gebundeld in een Top 20. Samen met de aangegeven ervaringen van de bewoners die locaties als onveilig hebben aangewezen en een visie van onze ervaren verkeerskundigen heeft Capelle aan den IJssel een goed beeld gekregen voor hun toekomstig voetgangersbeleid.

De MobyPoint tool leende zich uitstekend voor de vraag in Capelle aan den IJssel. Naast zowel het aanwijzen van locaties als het delen van ervaringen zijn de data direct te koppelen aan ArcGIS online. Hierdoor kon de data direct op interactieve wijze met de gemeente worden gedeeld.

Ook interesse om een ruimtelijke vragenlijst uit te zetten of wil je meer over de technische mogelijkheden weten? Neem dan contact op met Evert-Jan Hekman, hij denkt graag met je mee!

Gerelateerd

toekomstgericht / verkeersveiligheid / voetgangers

Studiereis naar Lille & Kortrijk

 

Forseti & Mobycon organiseren weer een studiereis vol inspiratie! Dit jaar met Lille en Kortrijk als bestemming met het thema: Publieke Mobiliteit – Grensverleggend.