bereikbaarheid / kennismiddag / minder afhankelijk van de auto / mobiliteit / mobilteitsdonut / onderzoek / openbaar vervoer / participatie / toegankelijk

Onderzoek Mobiliteit voor en door Iedereen 2024


We zijn (weer) aan de slag met ‘Onderzoek Mobiliteit voor en door Iedereen’ (OMI)! Ook dit jaar hebben we mensen in Nederland gevraagd naar hun mobiliteit, ervaren barrières en meer.

Na een succesvol OMI in 2022/2023 zijn we voortvarend aan de slag gegaan met een nieuwe editie. Voor degenen die het niet kennen: OMI is het onderzoek dat Mobycon in eigen beheer uitvoert. Zo onderzoeken we thema’s die ons na aan het hart liggen en vaak onderbelicht blijven. 

Dit jaar ligt de focus op de ‘Mobiliteitsdonut’, waarbij we opzoek gaan naar antwoorden op vragen als: Wie ervaren er veel belemmeringen in hun mobiliteit? Wat zijn die belemmeringen precies? Hoe verdelen we mobiliteit eerlijker in Nederland? Welke rol speelt autoafhankelijkheid hierin?

Onze expertise in enquête-onderzoek is een cruciale pijler in dit project en zijn we er trots op dat we hier goed in zijn. Vanaf onze methoden van voorbereiding, dataverzameling, analyses tot het op de juiste manier overbrengen van de uitkomsten.

We organiseren begin 2025 een relatiemiddag waar we de resultaten uitgebreid zullen bespreken en in dialoog zullen gaan met onze relaties en belanghebbenden. Wil je deelnemen aan deze middag? Geef je interesse door aan Robin Kleine.

Tot die tijd verschijnt er een blogserie waarin we al enkele eerste resultaten zullen delen. Stay tuned!

Gerelateerd